Övriga

Här har vi samlat Övriga leverantörer på mineraler och fodertillskott samt annat gott till hästen.

LitoVet GOPO-Nyponpulver 1,5kg

Nyponpulvret i LitoVet ökar hästens rörlighet i lederna. Sammanlagt finns det över trettio publicerade vetenskapliga artiklar kring 100% GOPO-nyponpulver, varav tre berör effekten på häst och två på hund. LitoVet är rikt på den patenterade galaktolipiden GOPO, som anses vara en väsentlig komponent i den ledbefrämjande egenskapens hos 100% GOPO-nyponpulver. Genom den patenterade tork- och malningsmetoden, bibehålls den höga halten GOPO, liksom C-vitaminet. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets och benstommens nor­mala funktion, och bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.LitoVet 100% GOPO-nyponpulver består av hela nyponet, d v s skal, kött och kärnor. Särskilt de fettsyrarika kärnorna är väsentliga för bioupptaget

Dosering:
Hobbyridning - 5 gram/100 kg häst och dag
Tränande/tävlande häst - 10 gram/100 kg häst och dag
De två första veckorna rekommenderas dubbel dos

 

Animal biosa 3L

ETT STARKT IMMUNFÖRSVAR BÖRJAR I MAGEN!

100% naturligt, ekologiskt, örtferment som stärker mikrofloran och främjar ett starkt immunförsvar.

ANIMAL BIOSA gick tidigare under namnen Biosa Pet/Horse, Biosa Garden och Biosa Air. Nu har vi slagit ihop alla dessa till 1 fantastisk produkt, med oändligt många användningsområden!

ANIMAL BIOSA har ett lågt pH-värde och är full av levande, välgörande mikroorganismer som återställer och stabiliserar den livsviktiga mikrofloran.

 

NP Äkta vetegroddolja 1L

NP Vetegroddolja. För att befrämja djurens hälsa, immunförsvar och utseende, har man under många år använt sig av Äkta kallpressad Vetegroddolja för att tillgodose djurets bästa inför utställning och uppfödning. Därför ger de flesta framgångsrika utställare och uppfödare vetegroddolja till sina djur regelbundet.

Enligt amerikanska rön (ref. Acta Endoocronologica) och erfarenheter har vetegroddolja visat sig ge effekt hos hund, katt, häst m.fl. djurslag vid bristtillstånd såsom:
- Torr hud och mjällbildning
- Torr och livlös päls
- Onormal hårfällning och hårlösa fläckar
- Klåda och eksem
- Svag brunst
- Muskeldegeneration
- Aptitlöshet

Äkta Vetegroddolja är naturligt rik på fettsyrorna Linol- och Linolensyra samt riklig på naturlig E-vitamin (tokoferol + tokotrienoler). Alla däggdjur kan inte själva syntetisera de livsviktiga fettsyrorna som krävs för vävnadernas normala tillväxt och funktion, utan måste tillföras i kosten. A- och D-vitamin är tillsatt. Karenstid = 0 tim. 

Dosering
Häst-Nöt= 30 ml/400 kg kroppsvikt
Katt-Hund-Kanin = 2,5 ml/10 kg kroppsvikt
Hamster-Marsvin-Fågel-Chincilla-Mink=1-3 droppar /dag

Steel Joint 10kg & 15kg hink

Mineraltillskottet Steel Joint - När det lilla extra är avgörande!

Det är väl känt att en stor procent hästar inom Rid och travsporten har problem med lösa benbitar (osteochondros) och metaboliska tillväxtrubbningar som leder till ledinflammationer vid hårt träning och tävling. Brister i foderstaten under uppväxten kan till stor del vara en av bovarna i dramat. Företaget som utvecklat Steel Joint har genom studier visat att ben, leder och brosk utvecklas gynnsammare om man tillför nödvändiga mineraler tillsammans och i kombination med vissa vitaminer än om dom tillförs enskilt. Steel Joint är en ”näringstillsatts” som i första hand är framtaget för att minska påfrestningsskador på högpresterande hästar och stärka uppbyggnad av ben och leder på föl.

Finns i 10kg & 15kg hink

SALTSTEN MINERAL & NATUR

Saltsten med hög smaklighet och som till största delen består av naturligt salt, dessutom är den berikad med viktiga spårämnen som magnesium, zink, mangan, koppar, jod, selen och kobolt. För konventionell och ekologisk produktion.

Finns även i 2kg mineral och 2 eller 10kg Natur, enbart salt inga extra mineraler. Vi har också löst salt i  10kg påse som ni hittar under Kraffts sortiment.