Övriga

Här har vi samlat Övriga leverantörer på mineraler och fodertillskott samt annat gott till hästen.

LitoVet GOPO-Nyponpulver 1,5kg

Nyponpulvret i LitoVet ökar hästens rörlighet i lederna. Sammanlagt finns det över trettio publicerade vetenskapliga artiklar kring 100% GOPO-nyponpulver, varav tre berör effekten på häst och två på hund. LitoVet är rikt på den patenterade galaktolipiden GOPO, som anses vara en väsentlig komponent i den ledbefrämjande egenskapens hos 100% GOPO-nyponpulver. Genom den patenterade tork- och malningsmetoden, bibehålls den höga halten GOPO, liksom C-vitaminet. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets och benstommens nor­mala funktion, och bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.LitoVet 100% GOPO-nyponpulver består av hela nyponet, d v s skal, kött och kärnor. Särskilt de fettsyrarika kärnorna är väsentliga för bioupptaget

Dosering:
Hobbyridning - 5 gram/100 kg häst och dag
Tränande/tävlande häst - 10 gram/100 kg häst och dag
De två första veckorna rekommenderas dubbel dos

 

NostrilVet

Direkt hjälp vid dammhosta.
Både stallmiljö och torra ridbanor innebär att hästen riskerar att utsättas för damm från hö, halm, spannmål och ridunderlag. Detta damm irriterar, och kan dessutom innehålla t ex mögelsporer som kan framkalla allergi och hosta. En så bra stallmiljö som möjligt och välvattnade ridbanor är första åtgärden - men även NostrilVet hjälper till att skydda hästen. NostrilVet har en dubbel verkan:
- Skyddar mot irritation p g a damm från ridbanan o dyl
- Minskar antalet mögelsporer, pollen och liknande allergener som följer med dammet.
Pulvret verkar inom några minuter, och effekten sitter i 2-3 timmar beroende på hästens ansträngning. Behandlingen kan upprepas utan risk, eftersom det inte sker någon medicinsk påverkan. 

Dosering:
En "puff" i vardera näsborre vid behov. Kan ej överdoseras. Ca 50 - 100 puffar per flaska = ca 25-50 behandlingar.

Innehåll: 
Finmalt cellulosapulver från tall.

ProBiosa Häst 3L

Stabiliserar den mikrobiella balansen i matsmältningssystemet, detta för med sig att mjölksyrakoncentrationen och pH-värdet balanseras varvid foderbyten och stärkelsehaltigt foder lättare tolereras. Att stabilisera matsmältningen kan också motverka vanliga problem, t.ex. med hovar och sulor. Det är mycket viktigt med kontinuitet i behandlingen eftersom de goda bakterierna i Pro Biosa Ipona behöver tid på sig för att etableras. Därför är Pro Biosa Ipona ingen “quick fix”, utan en långsiktig investering i hälsa!

Detta är en produkt som består av utvalda ekologiska, GMO-fria, örter som fermenterats med mjölksyrakulturer. Pro Biosa Ipona har ett pH-värde på ca 3,5 och det är mjölksyran som bildas under fermenteringen som ger produkten det. Det låga pH-värdet gör så att fodret har en frisk och syrlig doft och stimulerar aptit och matsmältning hos hästen. Ingrediensernas verksamma ämnen bevaras och blir mer lättupptagliga för hästen genom fermenteringen.

En väl fungerande mikroflora:

· Understödjer ett gott och stabilt immunförsvar.
· Är en förutsättning för att hästen ska kunna prestera optimalt.
· Pro Biosa Ipona är registrerat hos Jordbruksverket och innehåller inga dopingsubstanser.
· Rätt struktur= främjar salivproduktionen
· Daglig dosering på min 1 ml / 5 kg kroppsvikt: Häst 100-200 ml Ponny 50-100 ml Föl 25-50 ml

NP Äkta vetegroddolja 1L

NP Vetegroddolja. För att befrämja djurens hälsa, immunförsvar och utseende, har man under många år använt sig av Äkta kallpressad Vetegroddolja för att tillgodose djurets bästa inför utställning och uppfödning. Därför ger de flesta framgångsrika utställare och uppfödare vetegroddolja till sina djur regelbundet.

Enligt amerikanska rön (ref. Acta Endoocronologica) och erfarenheter har vetegroddolja visat sig ge effekt hos hund, katt, häst m.fl. djurslag vid bristtillstånd såsom:
- Torr hud och mjällbildning
- Torr och livlös päls
- Onormal hårfällning och hårlösa fläckar
- Klåda och eksem
- Svag brunst
- Muskeldegeneration
- Aptitlöshet

Äkta Vetegroddolja är naturligt rik på fettsyrorna Linol- och Linolensyra samt riklig på naturlig E-vitamin (tokoferol + tokotrienoler). Alla däggdjur kan inte själva syntetisera de livsviktiga fettsyrorna som krävs för vävnadernas normala tillväxt och funktion, utan måste tillföras i kosten. A- och D-vitamin är tillsatt. Karenstid = 0 tim. 

Dosering
Häst-Nöt= 30 ml/400 kg kroppsvikt
Katt-Hund-Kanin = 2,5 ml/10 kg kroppsvikt
Hamster-Marsvin-Fågel-Chincilla-Mink=1-3 droppar /dag

Steel Joint 10kg & 15kg hink

Mineraltillskottet Steel Joint - När det lilla extra är avgörande!

Det är väl känt att en stor procent hästar inom Rid och travsporten har problem med lösa benbitar (osteochondros) och metaboliska tillväxtrubbningar som leder till ledinflammationer vid hårt träning och tävling. Brister i foderstaten under uppväxten kan till stor del vara en av bovarna i dramat. Företaget som utvecklat Steel Joint har genom studier visat att ben, leder och brosk utvecklas gynnsammare om man tillför nödvändiga mineraler tillsammans och i kombination med vissa vitaminer än om dom tillförs enskilt. Steel Joint är en ”näringstillsatts” som i första hand är framtaget för att minska påfrestningsskador på högpresterande hästar och stärka uppbyggnad av ben och leder på föl.

Finns i 10kg & 15kg hink

SALTSTEN MINERAL & NATUR

Saltsten med hög smaklighet och som till största delen består av naturligt salt, dessutom är den berikad med viktiga spårämnen som magnesium, zink, mangan, koppar, jod, selen och kobolt. För konventionell och ekologisk produktion.

Finns även i 2kg mineral och 2 eller 10kg Natur, enbart salt inga extra mineraler. Vi har också löst salt i  10kg påse som ni hittar under Kraffts sortiment.