Fjäderfä

här har vi samlat allt du behöver till dina fjäderfä. från kyckling till värpande höna.

Värpfoder 30Kg

Vallbergas värpfoder innehåller rikligt med vitaminer, mineraler och spårämnen. Det är en helt vegetabilisk hönsmat.  Vallbergas Hönsfoder passar även ankor, gäss och skogsfåglar. Spannmålsbasen är mångsidig och proteinråvarorna kommer från olika källor.

Hel Vete 30Kg

Vete är en foderråvara som kan utfodras till flera djurslag. Vid användning av spannmål kan man behöva komplettera foderstaten med mineralfoder och extra protein.

tillväxt fågel 15kg

Ett vegetabiliskt foder i pelletskross som förser kycklingar med all näring de behöver från kläckning och fram till 18 veckors ålder eller till dess att hönan börjat värpa. När hönan börjat värpa övergår du till Vallbergas värp.

Fodret innehåller höga nivåer av protein och viktiga aminosyror, vilket gynnar god tillväxt och befjädring. Kan även ges till gässkycklingar, andkycklingar, kalkonkycklingar och fasankycklingar. Tänk på att alltid göra mjuka övergångar då du gör foderbyten. 

Snäckskal 15kg

Snäckskal är det perfekta valet för dina värphöns. Det är en ren naturprodukt vars huvudbeståndsdel är kalciumkarbonat, vilket ger starka äggskal. 

Då äggskal består till 94 % av kalciumkarbonat och 1 % av magnesiumkarbonat är kalcium en av de viktigaste mineralerna värphönan behöver för att kunna producera kvalitetsägg.