Eclipse Biofarmab

Biofarmab är ett av Skandinaviens ledande tillverkare och distributör av fodertillskott och hästvårdsprodukter. De erbjuder ett mycket brett utbud av kvalitetsprodukter tillverkade av svenska råvaror i ISO-certifierad miljö.

PRODUKTERNA NEDAN HAR VI NORMALT HEMMA I BUTIKEN SOM STANDARDSORTIMENT.

Training & Competition.


 

Better Blood 400g

Fodertillskott innehållande Vitamin B12.Folsyra och Inulin. Vitamin B12 är bl.a. viktiga för bildandet av röda blodkroppar. 400g = ca 30 dagsgivor.

Biocool 400g

Vid stressade situationer kan det krävas extra tillskott av B-vitaminer,C-vitamin, L-Tryptofan och Magnesium, genom att tillföra dessa ämnenstabiliseras temperamentet utan att prestationsförmågan försämras.Lugnar utan att påverka prestationsförmågan. Innehåller B-vitaminer, C-vitamin, L-Tryptofan och Magnesium. Innehåller inulin som förbättrar upptaget av näringsämnen. Helt utan socker.

0 timmars karens.

BioGlucomin 450 g

Högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose för häst. Näringstillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar. 450 g = 30 dagsgivor.

BioGlucomin+HA 450 g

Högkoncentrerad glukosamin med inulin och hyaluronsyra för häst. Näringstillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar. 450 g = 30 dagsgivor.

Bio Rosa C.L. 650g & 1,5kg

Nyponpulver av livsmedelskvalitet. Rikt på C-vitamin, galaktolipider och antioxidanter.

Rehalyt Basic 1,5 kg

Elektrolytpreparat (saltersättning) med glycin, kelaterad -kalcium och -magnesium. Så nära hästens svett du kan komma. 1,5 kg = 75 dagsgivor vid 20 g/dag.

Digestion & Health


 

Munkpeppar 200 g

Hormonell obalans kan leda till humörsvängningar, aggressivitet, retlighet och minskad prestation. Munkpeppar hjälper stoet att balansera hormonnivåerna naturligt vilket ger henne möjlighet att slappna av.Stabiliserar humöret vid hormonrelaterade problemexempelvis vid brunstperioder. Passar lika bra till ”hingstiga” valacker. Högsta kvalitet på råvaran. Mald för bästa upptaglighet. Karens 48 tim.

Linfröolja 1L , 2,5L & 5L

Energitillskott. Kallpressad svensk linfröolja av högsta kvalité utan tillsatser. Rik på Omega 3 och Omega 6 fettsyror.1 liter = 33 dagsgivor vid 30ml/dag

Loppfrö 2kg, 7kg & 25kg

Loppfrö för hästar som har haft sandkolik eller i förebyggande syfte för hästar som går i sandhagar eller på annat sätt får i sig sand, kottar eller träbitar. 1 dl väger 70 gram.

Dosering vid akut kolik: Så mycket det går att få i hästen. 

Dosering vid profylax: Stor häst:  2 dl torrt mått, 2 ggr dagligen.

 Ponny:  1 dl torrt mått 2 ggr dagligen.

 

Djävulsklo 600g

Djävulsklo är en afrikansk ört som växer främst i Sydafrika och Namibia. Djävulsklo tillhör sesamsläktet och den lilla frukten som torkas påminner om en klo. Handeln med djävulsklo har ökat på senare år, då mer och mer har skrivits om dess välgörande egenskaper. Detta har medfört en diskussion om hot av artens överlevnad i vilt tillstånd.

I södra Afrika har djävulsklo använts traditionellt av människor under årtusenden. De torkade rotdelarna används som ett avkok för att lindra olika åkommor, främst ledsmärta och värk.

Eclipse Biofarmab handlar med certifierade odlare och produkten innehåller 100% ren, mald djävulsklorot av högsta kvalitet. Djävulsklo kan ges i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörlighet på äldre hästar, eller vid redan uppkomna liknande problem. Effekt uppnås först efter 2-4 veckors användning.

• Innehåller endast djävulsklo, inga tillsatser
• Naturlig ört från certifierade odlare

Tänk på att djävulsklo inte ska ges till dräktiga ston, då det kan stimulera livmodern. Djävulsklo ska inte heller ges till djur med konstaterat magsår.

OBS! 14 dagars tävlingskarens

Vitamins & Minerals


 

Biomag Forte 400g & 1,5kg

Magnesiumtillskott för häst. En unik kombination av magnesium och fosfor som ger en överlägsen biologisk tillgänglighet. Innehåller kelaterat magnesium för bästa upptag. Används när fodrets magnesiuminnehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov.

Thiamin 250 g

Ren vitamin B1.

Foderkrita 6 kg

Kalktillskott för häst. Naturligt kalciumkarbonat av hög renhet. Finkornigt. 6 kg = 200 dagsgivor vid 30 g/dag.

Kiselgur Forte 2 kg

Naturligt kiseltillskott med hög renhet för häst. Passar perfekt vid behov av starkare hovar och bättre hårrem.

Muskel E 900g & 1,8 kg

Ren E-vitamin i pulverform. Används när fodrets E-vitamininnehåll ej räcker för att täcka hästens behov, tex vid hård ansträngning. Hjälp vid muskeluppbyggnaden. För hästar som har tillräckligt med selen i foderstaten. 900 g = 41 dagsgivor vid 22 g/dag.

Selo E 1.8 kg

Organisk selen med E-vitamin för bättre upptag av selen i kroppen. Minskad förgiftningsrisk. 900 g = 40 dagsdoser.